Nüüd kui mustikate aeg käes ja kui just ise ei viitsi metsa minna, võib turult sama hästi osta. Ma usun et piisab liitrist, pooleteisest. Iseenesest see retsept kandis nime "Kevätkakku" ehk siis kevade tort ja oli ettenähtud rabarberi jaoks. Maitsta sain küll mustikatega ja minu arust mustikad sobivadki sinna paremini. Plaaditäieks on siis vaja:
Põhi:
6 dl jahu
5 spl suhrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
200 g võid või margariini
5 spl vett või koort
Täidis:
liiter - poolteist mustikaid võivad olla külmutatud (saab ka talvel teha)
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Peale:
3 muna
2 dl kohvikoort või piima
Valmistus:
1. Segada jahu suhkur ja küpsetuspulber + või lõikuda sisse ja segada hästi läbi, lisada vedelik ja segada tainas valmis kiiresti ja külmutuskappi puhkama.
2. Kui siis taigen on vähemalt 30 min jahtunud, suruda ta plaadile sõrmedega ja kallata mustikad peale, lisada suhkur ja ahju. (Kui kasutan külmikust marju lasen neil olla ilma suhkruta veerand tundi ahjus ja lisan siis suhkru) Nii umbes 15 min 200 kraadi.
3. Vahepeal kloppida lahti munad ja segada piimaga ja kallata veerand tunni pärast piruka peale ja nüüd tõsta pirukas ahju ülemisse osasse ja küpsetada veel 15 - 20 min.
4. Lõigata lahti ja lasta head maitsta kui on natuke jahtunud. Eriti hästi sobib sinna vahukoor või jäätis.
Ma olen noor
1 päev tagasi
1 kommentaar:
Kui ma selle koha siin kunagi üles leian veel,siis teen ära! IlMSELT RABARBERIGA.
Postita kommentaar