laupäev, 27. detsember 2014

Taas ühed jõulud, tulid, olid ja nüüd on taas läbi.

Kakskümmend viis aastat tagasi veetsin esimesed jõulud Soomemaal. Ei mäleta mida kingiks sain, kes tegi söögid, mina või ämm, aga meeles on selgesti kirikuskäik. Jalgsi sinna läksime, siis tulevane kaasa oli natuke, olgem ausad, mitte eriti natuke, napsune. Minule kui usklike vanemate lapsele vindisus ja kirik ei sobi kokku. Peaks ju olema pohui, ise ma ju usklik ei ole, aga ma austan tõsi usklike, kahjuks neid peaaegu ei ole. On kas silmakirjalikud või mingid pimedad äärmuslikud.

Ok ei kalduta kõrvale. Tollest ajast saadik olen veetnud siin peaaegu kõik jõulud ja vana aasta õhtud. Igal aastal luban endale, et järgmisel aastal lähen ja olen Eestis, paaril korral on peaaegu õnnestunud, aga ikka on saatus vahele astunud. Tõsi kahel korral olin kaugel, 1999 Sri Lankas Margusega ja 2000 Keenias üksi. Mõlemal korral siis vana aasta õhtuks jõudnud koju.

Kui veel poisid kodus olid ja ema ka elas oli toredam, nüüd ainult kahekesi - ei kohe ole mingit pühadetunnet, teed toidud, siis taas probleem, kes need ära sööb. Minu arust peo teevad külalised, aga ainult kahekesi, mis mõte seal on.

Ah mis ma virisen, väga paljud on ju täiesti üksi.


Jõulud 2010



Nendest peolistest on kaks meie seltsist lahkunud: Ema ja Paul.

3 kommentaari:

Bianka ütles ...

Meil mööduvad jõulud alati tütre pere ja lastelastega. Kuigi nii palju siginat-saginat (söökide, kingituste, laste tujude ja jõuluvana korraldamisega) on üksjagu väsitav, siis tegelikult see just teebki õige jõulutunde.

Uusaasta vastuvõtt mehega kahekesi tähendab küll palju vähem pingutamist, aga jah... ajab haigutama ammu enne keskööd (telekast ei tule ka kunagi enam NII naljakaid saateid nagu vanasti) :)))

helle ütles ...

Nõus,et pühad teevad inimesed sinu ümber. Eriti ei taha üksi olla jõulude ajal. Aga vanaaastaõhtul olen sageli vabatahtlikult üksi.
Toredat uut aastat Sulle!

Elviina's blog ütles ...

Tänud ja kallid kommijatele. :)