reede, 27. märts 2009

Kaasaegne ostmine

Läksime poodi, plaanis oli hankida mööblisse paigaldatav induktsioonpliit ja õhupuhastaja. Paljude erinevate hulgast leidsimegi sobivad. Egas midagi - tehti kaubad. Induktsioonpliit ja õhupuhastaja. Ja nüüd siis point, kuna poes olid vaid näidised, siis me kaasa ei saanud midagi, pidi tulema paari nädala pärast. Ja kuna meie sularaha seis oli veel hullem, siis me maksime järelmaksuga ja arve hakkab tuksuma kuskil tulevikus. Oluline oli siin see, et see oli tõeline järelmaks st. summa saab olema jagatud 10:ga ja mingeid lisa makse pole vaja maksta. Järelsaadetis ja järelmaks.

Netist tellitud kraanikausi sain täna kätte ja see on tõesti iludus. Hind muidugi mu mehele ei meeldinud, aga kui koju tõime ja ta seda täpsemalt uuris, siis enam väga pahane ei olnudki.

Uued kapid on juba kokkupandud, nüüd siis peame ootama pliiti ja õhupuhastajat ja lisaks puutub vaheplaat, mis tuleb üla- ja alakappide vahelisele seinale.

Nagu ikka vanades majades on meil elekteri pistikuid lisatud vastavalt vajadusele ja seetõttu süsteem on väga segane, lisaks telefoni- ja netiliinid ja teleka-antennid. Praegu kogu juhtmete pundar roomab lae ja seina liitumiskohas ja on ausalt öeldes kole. Kui nüüd remont tuleb, proovime asju natuke ratsionaliseerida ja panna vähemalt silma-alt ära mingi katte alla. Muidugi minu arust tuleks tellida uus elektriskeem ja ammetimees seda teostama, aga see on juba suuremat sorti ettevõtmine ja praegu ei mahu kuidagi bilanssi sisse. Aga ees see on tulevikus.

Kommentaare ei ole: